Tippek lézeres szemműtét előtt

Tippek lézeres szemműtét előttA lézeres szemműtét teljesen átalakíthatja életünket, egyik pillanatról a másikra nem csak a látásunk, hanem a közérzetünk is rengeteget javulhat. Ennek megfelelően egyre többen gondolkodnak a lézerkezelésen. Bejegyzésünkben azt fogjuk megvizsgálni, hogy mit érdemes szem előtt tartani lézeres szemműtét előtt.

Az első dolog, amit meg kell vizsgálni, az alkalmasság. Lézeres szemműtét előtt minden esetben át kell esni egy alkalmassági vizsgálaton, de saját magunk is elkezdhetjük ennek felmérését. Általánosságban elmondható, hogy 18 év alatt (néhány esetben 21 év alatt) és 65 év felett nem végeznek lézeres szemműtétet, mivel vagy nem alakult még ki a végleges látás, vagy már idős korban elkezdődött a szem természetes romlása.

Ha ezeknek a feltételeknek megfelelünk, akkor jöhet a szemműtétet végző cég kiválasztása. Erre általában az a jó megoldás, ha jó nevű, kiváló referenciákkal, véleményekkel rendelkező céget választunk. Soha nem szabad csak az árat figyelembe venni, mivel csak két szemünk van, vigyázni kell rájuk. Figyelembe vehetjük még a lehetséges cégek készülékeit, orvosainak szaktudását, valamint azt is, hogy mennyi szemműtétet végeztek el eddig.

Ahogy írtuk, részt kell vennünk egy kötelező alkalmassági vizsgálaton. Itt minden kérdést feltehetünk az orvosok számára, amire kíváncsiak vagyunk, amivel nem vagyunk tisztában. Érdemes kihasználni ezt a lehetőséget arra, hogy minél jobban képben legyünk az eljárással, tudnivalókkal, a későbbi félreértések, kellemetlenségek elkerülése miatt.