Szentlőrinci EGYMI bemutatása

Szentlőrinci EGYMI bemutatásaA Szentlőrinci Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény három nagy szervezeti részből épül fel: az általános iskola, a kollégium, valamint az utazó gyógypedagógiai hálózat részekből. Ezeknek köszönhetően a sajátos nevelési igényű tanulók minden segítséget megkapnak ahhoz, hogy fejleszteni tudják tudásukat, készségeiket az iskola keretein belül.

Az általános iskola elsősorban a tanulásban akadályozott vagy értelmileg akadályozott tanulóknak nyújt lehetőséget, de foglalkoznak a vezető tünet mellé társuló egyéb fogyatékossággal küzdő halmozottan sérült tanulókkal is.

A kollégium az iskola udvarán helyezkedik el, a kétszintes épület nyolc hálószobával, fürdőkkel, saját könyvtárral és klubszobával rendelkezik, így az itt lakó diákok minden igényeit ki tudják elégíteni egy helyben. Nyugodtan tanulhatnak a gyerekek, napi ötszöri étkezést biztosítanak számukra, folyamatos felügyelet alatt vannak.

Az utazó gyógypedagógiai hálózat utazó gyógypedagógusok alkalmazásával játul hozzá a térség területén működő, integráltan nevelő-oktató általános iskolák pedagógusainak az együttnevelés feladatainak megoldásához.