Miért kerül többe a női hajvágás, mint a férfi?

Miért kerül többe a női hajvágás, mint a férfi?Az élet számos területén megfigyelhető, hogy bizonyos szolgáltatásokért a nőknek többet kell fizetniük mint a férfiaknak. Az egyik ilyen terület a fodrászat, szinte lehetetlen olyan szalont, fodrászt találni, ahol a női árak ne lennének magasabbak a férfi hajvágás áránál. De vajon mi lehet ezeknek az árkülönbségeknek az oka?

Általánosságban megállapítható, hogy a nőknek hosszabb hajuk van, mint a férfiaknak. Emiatt a fodrászok gyakran úgy határozzák meg az áraikat, hogy beleszámolják már az alapárba azt, hogy több munkájuk lesz egy női hajvágás során, mint egy férfi hajvágáskor. A munkaidő mellett azt is észre kell venni, hogy a hajvágás során használt hajápolási termékek között is drágább az, amiket kifejezetten hölgyek számára ajánlanak. Itt persze már nem lehet azt mondani, hogy ezek a termékek több idő alatt készülnek el, mint a férfiaknak szánt termékek, hanem az árkülönbség oka inkább az lehet, hogy a nőkkel könnyebb megfizettetni a drágább termékeket, mert gyakran jobban odafigyelnek külsejükre, mint a férfiak.

Ugyanez a megközelítés valószínűleg a hajvágások árában is szerepet játszik, és a fodrászok azért is számláznak többet nőknek, mert gyakran fontosabb számukra a jó megjelenés, így több pénzt be lehet tőlük szedni.