Milyen klímát érdemes venni?

Milyen klímát érdemes venni?A nyári nagy forróságot legjobban a klímával hűtött otthonodban, irodádban lehet elviselni. Klíma vásárlás előtt azonban el kell dönteni, hogy milyen klímát vásárolj, erről lesz szó cikkünkben.

Amire mindenképpen figyelni kell, hogy magánszemély már nem vásárolhat egyedül klímát, hanem szükséged lesz vagy egy klíma szerelést végző, minősített, engedéllyel rendelkező vállalkozás bizonylatára, vagy magának az eladónak kell majd telepítenie számodra a klímát.

Az első kérdés mindig az, hogy fix vagy mobil klímát vásárolj. Ha nem akarod változtatni a klíma helyét, és a legjobb teljesítményt szeretnéd, akkor fix klímát érdemes venni. Mobil klíma vásárlása esetén azonban nincs szükség klíma szerelő cégre, hanem te is összeállíthatod magadnak a készüléket.

A fix klímák között két lehetőség van, on/off klíma és inverteres klíma. Árban az inverteres klíma drágább, azonban a működése során könnyen vissza lehet hozni ezt a plusz költséget, valamint az inverteres klíma működési hangja sokkal alacsonyabb.

A következő feladat a klíma teljesítményének megválasztása. A klíma teljesítményét a helyiség méretének, az üvegfelületek méretének, az épület fekvésének függvényében kell meghatározni. Ha biztosra akarsz menni, akkor a klíma szerelőjének segítségét kéred a teljesítmény megválasztásában.

A klíma elhelyezése is választható. A legnépszerűbb talán a falra szerelt klíma, de lehet választani padlóra, mennyezetre, sőt, akár az álmennyezetbe rejtett klímát is. Általában a helyiség adottságainak függvényében került ez is megválasztásra.