Használt ruha vásárlási tippek

A használt ruha vásárlásról régen azt tartották, hogy azok vásárolnak használt ruhákat, akik nem tudják megfizetni az újakat. Manapság azonban már a spóroláson kívül számos ismert oka van a használt ruhák preferálásának, pl. a környezettudatosság. Ha most kezdesz használt ruhákat keresni, akkor a következőkre figyelj oda.

Készülj fel arra, hogy nem mindig fog egyszerűen és gyorsan menni a használt ruha vásárlás. Legtöbb kereskedő nagy mennyiségben, pl. bálás ruha formájában szerzi be az árukészletét, ami azt jelenti, hogy rengeteg ruha vagy egy csomagban. Általában ezeket szétválogatják, mielőtt a vásárlók elé kerülnek, de így is sok olyan fog köztük maradni, melyek nem a te igényeidet tükrözik. Arra is készülj fel, hogy előfordulhat, hogy a sok válogatás, próbálgatás után mégsem lesz olyan ruha, amit megvásárolnál. Új ruha vásárlásnál is előfordul ez, használt ruhánál pedig végképp.

Csak azért, mert használt ruháról van szó, a minőségről még nem kell lemondani. A használt ruhák között (általában azok között, amiket Nyugat-Európából hoznak be) is ugyanúgy vannak kiváló minőségű darabok, mint az új ruhák között értéktelenek. Érdemes tehát a megtetsző ruhadarabokat egyesével megvizsgálni használt ruhák esetén is,

A használt ruhákat érdemes vásárlás előtt alaposan átnézni, hogy nincs-e szakadás, volt rajtuk. Személyes vásárlás esetén ez a vizsgálat nagyon jól működik, online vásárlás esetén azonban nincs lehetőség vásárlás előtt megvizsgálni a ruhákat, emiatt használt ruhát csak nagy kockázattal lehet rendelni.