Miért fontos az alakformálás?

Az alakformálás kifejezésre több mindent értünk, ide tartozik a sport, mozgás, valamint az alakformáló gépek segítségével történő alakformálás is. Cikkünkben ezeket fogjuk megvizsgálni alaposabban.

Az alakformáló edzések

Miért fontos az alakformálás?Az edzések fontossága nem csak az alakformálásban jelenik meg, hanem a rendszeres testmozgás (az egészséges táplálkozással egyetemben) jelentősen hozzájárul az egészséghez. A WHO becslése szerint a fizikai aktivitás hiánya évente mintegy 2 millió halálesethez vezet.

A fizikai aktivitás kedvező hatásait részben közvetlenül, részben közvetett módon fejti ki. A gyerekkori sportolás, mozgás elősegíti azt, hogy testünk optimális szintre fejlődjön, emellett gyermekkorban alapozhatjuk meg az egy életen át fenntartható aktív életmódot; csökkentheti a fiatalok agresszivitását, elősegíti a dohányzás- és drogmentes életmódot; valamint a felnőttkori betegségek előfordulását.

Az alakformáló kezelések

Az alakformáló kezelések szépészeti beavatkozások (általában non-invazív beavatkozások). Többféle kezelés létezik, van olyan, amelyik a tónusos izomzat fejlesztésében segít, van, amelyik narancsbőr kezelésére alkalmas, és van, amelyik a zsírbontásban jelentkezik. Ezek a kezelések általában az alakformáló edzésekkel együttesen hozzák meg a legjobb hatást, így érdemes kombinálni őket.

A legnépszerűbb kezelések közé ma az ultrahangos zsírbontás tartozik, melynek lényege, hogy a célzott területeken az irharétegben található zsírsejtek számát csökkenti.