Keszthely bemutatása

Keszthely városa a Balaton mellett nyugaton található, Zala megyében. Népszerű turistaváros, régi történelmének és kultúrájának köszönhetően.

A város területén feltárások, ásatások a mai napi folynak, ezekből tudhattuk meg, hogy az emberi élet első nyomai a város környékén az újkőkorból valók. Lehetséges, hogy már előtte is volt élet a környéken, de valószínűleg az élet maradványait, bizonyítékait a Balaton alatt találhatnánk meg.

Keszthely nevezetességei

  • Keszthely bemutatásaFestetics-kastély: Építését a 18. század közepén kezdték el, végleges formáját azonban csak az 1880-as években nyerte el. A kastély dísztermében minden évben több kulturális eseményt rendeznek. A kastély önálló kongresszusi központtal és színházzal rendelkezik.
  • Balatoni Múzeum: A múzeum épülete 1925–1928 között épült Györgyi Dénes tervei szerint neobarokk stílusban. A múzeum 2012-ben elnyerte "Az Év Múzeuma 2011" címet, 2014-ben pedig Podmaniczky-díjat kapott.
  • Fenékpuszta: A város egyik külterületi településrésze, a város központjától körülbelül 6 kilométerre délre, a Balaton partján. Területén jelentős római romok találhatók.
  • Georgikon Majormúzeum: Festetics György gróf által alapított gazdasági tanintézet volt Keszthelyen; egyes épületeiben ma a Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely működik, míg oktatási intézményként jogutódja a Pannon Egyetem Georgikon Kar.

Rengeteg másik nevezetességgel, látnivalóval rendelkezik még a város és környéke. Ha a Balaton partján szeretnénk időt eltölteni, és megtekinteni őket, akkor foglalhatunk szállást a balatoni szállások honlapon keresztül.