Bőrjavítás házilag

Bőrjavítás házilagA mai világban már nagyon sok mindennek bátran nekiállunk otthon, akkor is, ha nincs tapasztalatunk az adott dologban. Ilyenkor az internetet hívjuk segítségül, ahol szinte mindenre találunk választ. Ilyen tevékenység a bőrfelújítás, bőrjavítás is. Korábban szakemberhez kellett fordulni, ha valamilyen bőr tárgyat renoválni szerettünk volna, manapság azonban már házilag is megoldhatók a kisebb problémák. Lássuk, hogyan.

Bőr dolgok, ruhák esetén az egyik legfontosabb, hogy folyamatosan ápolva, kezelve legyen a bőr a használat során. Ez azt jelenti, hogy rendszeresen kell tisztítani, bőrápolókkal kezelni.

Ha már valamilyen probléma jelent meg a bőrön, akkor megoldás lehet az otthoni bőrfestés. Bőrfestést általában cipőknél érdemes alkalmazni. Először finoman le kell csiszolni a bőrt ott, ahol festeni, javítani szeretnénk. Ezt követően folyékony bőrrel eltüntetni a horzsolásokat, karcolásokat. Nagyobb sérülés esetén a paszta alapú kitöltőt érdemes használni, ugyanis a folyékony bőr csak a kisebb problémákat fogja tudni elfedni.

Erre a pasztára lehet felvinni a bőrfestéket, majd pedig a bőrfestékre a védő lakk réteget.

A cipők mellett a bőr övek azok, melyek még gyakran javításra szorulnak, ugyanis elég jól igénybe vannak véve. Az öveknél is a legfontosabb az, hogy rendszeresen legyenek tisztítva, valamint bőrápolókkal kezelve. Ha mégis megjelennek a repedések, sérülések, akkor bőrszínező balzsamot tudunk használni a sérülések elfedésére.