Az alapítványok fontossága, előnyei

Az alapítványok fontossága, előnyeiA különböző alapítványok, szervezetek fontos szerepet töltenek be a társadalomban, az emberek számára. Ezek az alapítványok, civil szervezetek hazánkban is rendkívül népszerűek, számos ilyen szervezettel találkozhatunk az élet szinte minden területén.

Az alapítványok elsődleges célja, hogy segítsenek a kevésbé szerencsés embereknek. Ilyen pl. a Csillagom Alapítvány, amely a fogyatékkal élő személyek és az őket gondozó családok segítését tűzte ki maga előtt. Mivel ezek a családok gyakran nem kapnak elegendő segítséget a hivatalos szervektől, így a Csillagom Alapítvány segít nekik abban, hogy életüket könnyebben tudják élni. A segítség keretein belül üdültetések, táboroztatások, egyéb programok kerülnek megszervezésre, megrendezésre.

Az egyes alapítványok a hátrányos helyzetű emberek segítésével is foglalkoznak. Gyakori megoldás, hogy alapítványt hoznak létre pl. a hátrányos helyzetű, tehetséges diákok, tanulók segítésére, felkarolására. Ilyenkor a problémamentes tanuláshoz igyekeznek az alapítványok minden lehetőséget, segítséget megadni, gyakran anyagiak formájában is.

Nem kötelező természetesen a hátrányos helyzetet összekötni a tanulással, hanem léteznek olyan alapítványok is, melyek kizárólag a hátrányos helyzetű emberek megsegítésével foglalkoznak, kortól, tanulástól függetlenül.