Mit csinál egy nagykereskedés?

Mit csinál egy nagykereskedés?Amikor céget alapítasz, kereskedelmen töröd a fejed, akkor két lehetőséged van a kereskedelem módját tekintve: a kiskereskedés és a nagykereskedés. A nagykereskedés az a fogalom, amely kevésbé ismert az emberek körében, lássuk, hogy mit is jelent, mit is csinál egy nagykereskedés.

A nagykereskedés egy olyan vállalkozás, amely nem közvetlenül a vásárlóknak értékesíti termékeit, hanem másik vállalkozások a vásárlói közönsége. A nagykereskedések nem feltétlenül gyártanak termékeket is egyben, annak köszönhetik az olcsóbban beszerezhető termékeket, hogy nagyobb tételben, sokkal sűrűbben vásárolnak, mint a kisebb vállalkozások. A nagy tételnél olyan olyan tételekre kell gondolni, hogy amíg egy kiskereskedőnek egy termékből mondjuk havonta 500 darabra van szüksége, addig a nagykereskedelmi cég vásárol 10000 darabot. A nagyságrendekkel nagyobb rendelés miatt a gyártó jelentős kedvezményt ad a termékenkénti árból.

A nagykereskedések tehát a kiskereskedéseket szolgálják ki termékekkel, ami azt jelenti, hogy gyakran több konkurens vállalkozás is ugyanattól a nagykereskedéstől szerzi be azokat a termékeket, amikkel kereskedik. A nagykereskedelmi cégnek természetesen ez előnyös, ugyanis minél több ügyfele van, annál több bevétele lesz.

Ha vállalkozást indítanál, és nagykert keresel, akkor akár az interneten is körülnézhetsz nagykereskedelmi webshopok után, ugyanis számos ilyen webáruház működik. Nem is kell kimozdulni otthonról, csak összeállítod a rendelés és a futárszolgálat kiszállítja.