Melyik a jobb, a gépi vagy a kézi autómosó?

Melyik a jobb, a gépi vagy a kézi autómosó?A legtöbb autótulajdonos számára nagyon fontos, hogy az autója tiszta, szép legyen. Ehhez elengedhetetlen az autómosás típusának legjobb megválasztása. A választási lehetőségek a gépi vagy a kézi autómosó. Mindkettőnek megvannak a maga előnyei és hátrányai, ezeket fogjuk megvizsgálni.

A gépi autómosó előnye elsősorban a gyors, kényelmes autómosás, a tulajdonosnak nem kell profinak lennie az autó tisztításában, kiválasztja a szükséges programokat, és a gépek mindent elintéznek helyette. A gépi autómosás előnye az automatizáció mellett, hogy a gépeket úgy alakítják ki, hogy a legeldugottabb részeket is elérjék, tisztítani tudják. Az autómosók, különösen a régebbi gépek, hátránya, hogy összekarcolhatják az autót. Nem feltétlenül kell nagy karcokra gondolni, hanem előfordulhat, hogy a fényezésen látszik egy idő után a minőség romlása.

Többek között emiatt választják nagyon sokan a kézi autómosást. A kézi autómosás megoldható otthon is, de vannak olyan autómosók, melyek kézi erővel dolgoznak, vagy az autó tulajdonosnak kell tisztítania autóját ezeken a helyeken. A szakemberrel elvégeztetett kézi autómosás lassabb és költségesebb, mint a gépi megoldás, de nem kell attól tartani, hogy a gépek megkarcolják az autót. Sokan inkább kifizetik a magasabb költségeket, inkább várnak a kézzel elvégzett autómosásra, mint, hogy kockáztassák azt, hogy az autójuk megkarcolódjon gépi autómosás során.