Az antik bútorok és jellemzőik

A belsőépítészetben, ahogy a világ többi részén is, egyre jobban újra divatba jönnek a régi belsőépítészeti elemek, mint pl. az antik bútorok.

Az antik bútorok általában fából készülnek, és az újfajta kialakítás helyett a régimódi stílust követik, ugyanis akkor készültek. Mivel az újfajta bútorok a legnépszerűbbek manapság, így ezek a legolcsóbbak is, ezeket gyártják tömegesen. Az antik bútorok emiatt azonban drágábbak, és így a luxus és a gazdagság jelei általában.

Az antik bútorok további előnye, hogy régen a bútorokat kézzel készítették, ami a mai világban értékesebbnek számít, ugyanis manapság szinte minden tömeggyártással készül. A kézzel történő készítés különleges kifinomultságot, rendkívüli részletességet és egyediséget ad az antik bútoroknak.

Az antik bútorok évtizedekig, sőt, akár több mint 100 évig is megőrzik minőségüket, különösen akkor, ha fedett térben vannak használva, valamint rendszeresen ápoltak, karbantartottak.

Az antik bútorok hátrányaihoz is hozzátartozik az ápolás, ugyanis rendszeresen ápolni kell őket, figyelni kell arra, hogy minőségüket megtartsák. Ez gyakran rengeteg időt és erőforrást igényel. Az antik bútorok megvásárlási ára is jóval magasabb, mint a hasonló tömegcikkeké, így gyakran tényleg csak a tehetősebbek engedhetik meg maguknak az antik bútor vásárlását.