Milyen iskolaszerekre van szüksége egyetemistáknak?

Milyen iskolaszerekre van szüksége egyetemistáknak?Sokan úgy gondolják, hogy a középiskola elvégzése után a felsőoktatásban már csak minimális szükségük lesz iskolaszerekre, azonban ez távol áll a valóságtól. Egyetemen, főiskolán is gondoskodni kell arról, hogy a tanuláshoz minden eszköz rendelkezésünkre álljon. Cikkünkben azt fogjuk bemutatni, mit érdemes beszereznünk továbbtanulás előtt.

Szükséges iskolaszerek felsőoktatáshoz

  • Táska: Ezt általában nem szokta senki elfelejteni, de a könyvek, füzetek cipeléséhez elengedhetetlen egy táska (lehet akár oldaltáska is, nem kell kimondott iskolatáskát venni).
  • Füzetek: Ahogy írtuk az előbb, itt is szükség lesz füzetekre. A felsőoktatástól függ, hogy milyen füzetekre lesz szükség, de kivétel nélkül kelleni fog. Általában a sima és a négyzetrácsos füzetek lesznek azok, melyek univerzálisan megfelelőek legtöbb tantárgyra.
  • Ragasztható oldal jelölők: A könyveket, füzeteket el lehet látni olyan kis cetlikkel, melyek könyvjelzőként funkcionálnak, így nem kell minden alkalommal végiglapozni, ha valamire többször lesz szükségünk.
  • Szövegkiemelők: A könyvjelzőkhöz hasonlóan a szövegeken belül is lehet kiemeléseket csinálni, melyek nagyban megkönnyítik a tanulást.
  • Számológép: Természetesen a matematikához közelálló tanulmányoknál nem felejtik el ezt az emberek, azonban minden területen szükség lehet számológépre, így jó, ha mindig kéznél van.
  • Írószerek: Magától értetődő, de írószerekre szükség lesz. Nem csak tollra, ahogy az középiskolában elterjedt, hanem ceruzára is.
  • Nyomtatópapír: Nem csak nyomtatásra, hanem különböző feladatokhoz, jegyzetekhez is hasznos tartozék, ha van nálunk mindig üres, A4-es papír.
Cimke: