Milyen fémből készül karikagyűrű?

Milyen fémből készül karikagyűrű?Ha karikagyűrűre gondolunk, általában az arany és a platina jut eszünkbe, azonban nem csak ebből a két fémből lehet karikagyűrűt készíteni. Cikkünkben olyan fémeket mutatunk be, melyekből karikagyűrűt gyártanak.

Arany

Az arany gyűrűk a legnépszerűbbek, mivel színre is tetszetősek (természetesen meleg sárga szín), valamint más fémekkel ötvözve strapabírók lesznek. A színe az ötvöző fémek segítségével is változtatható, így aranyból sok fajta karikagyűrűt lehet készíteni.

Platina

A platina gyűrű az arany mellett a másik legelterjedtebb karikagyűrű fajta. Színe fehér, szürke, viszont a fém nagyon kemény, jól bírja a gyűrődést. Árban drágább, mint az arany, viszont ez a plusz ár jobb minőséggel párosul.

Ezüst

Árban az egyik legjobban elérhető karikagyűrű. Színre lehet fehér és szürke is. Mint az arany, tisztán nem elég kemény, hogy ékszert készítsenek belőle, így ötvözni szokták. Általában az ezüst gyűrűk legalább 92,5% tiszta ezüstöt tartalmaznak.

Rozsdamentes acél

A kiváló tartóssága, keménysége miatt kedvelt karikagyűrű fajta. Ránézésre nem olyan tetszetős, mint a drágább, arany vagy platina gyűrűk. Tisztítása könnyű, szappanos vízzel és puha kendővel könnyen tisztán tartható.