A kerti játékok előnyei gyerekeknek

A kerti játékok előnyei gyerekeknekA mai világban egyre több időt töltenek a gyerekek a négy fal között, bezárva, a TV-nézéshez, a számítógépezéshez nem kell elhagyni a lakást. A kerti játékok, a szabadban eltöltött idő azonban ellensúlyozni tudja a bent eltöltött rengeteg idő negatív hatását, lássuk, hogyan.

Egészség

A kerti játékok egyik legnagyobb előnye a számos pozitív egészségügyi hatás. Az udvaron elhelyezett játékokkal eltöltött idő alatt friss levegőt jut a gyerekek szervezetébe, emellett a rendszeres, folyamatos mozgás erősíti a csontokat és a szervezetet is.

Kreativitás

A kerti játékok gyakran igényelnek kreativitást, mivel azok össze- és szétszerelhetők, építhetők, melyek gondolkodást igényelnek. Fiatal korban különösen fontos, hogy a gyerekek gondolkodásra, problémamegoldásra legyenek utalva, mivel ilyenkor fejlődnek, alakulnak legjobban ezek a készségek.

Szociális képességek fejlődése

Amíg az otthon eltöltött időt egyedül töltik el a gyerekek, addig általában a kerti játékokkal történő foglalkozást csoportosan végzik. Ennek köszönhetően szociális képességeik fejlődnek, barátságosabbak lesznek, megtanulnak együttműködni másokkal, és barátokat is tudnak szerezni.

Függetlenség

Az udvaron eltöltött időszak kevesebb felügyelettel szokott zajlani, mivel általában a szülők a lakásban foglalatoskodnak, így nem tudják állandóan felügyelni a gyerekek minden mozdulatát. Ennek köszönhetően a gyerekek megtanulnak egyedül problémákat megoldani, önállósodni.