Gyári vagy utángyártott tintapatron, melyik a jobb?

Gyári vagy utángyártott tintapatron, melyik a jobb?Egy nyomtató vásárlása is költséges lehet, azonban a nyomtatók üzemeltetési költségei általában néhány hónap alatt meghaladják a vásárlásra fordított összeget. Ezeknek a magas üzemeltetési költségeknek köszönhetően egyre többen vannak, akik az üzemeltetésen próbálnak spórolni. Az üzemeltetés költségeinek nagy részét a tintapatronok ára adja, így a kérdés általában az, hogy gyári vagy utángyártott tintapatron vásárlása a jobb megoldás.

A gyári tintapatronok

A gyári tintapatronokat, ahogy a nevük is mutatja, a nyomtató gyártója készíti. Ez általában a legjobb minőséget, a kompatibilitási problémák hiányát fogja jelenteni. A gyári tintapatron természetesen azt is fogja jelenteni, hogy ez a legdrágább megoldás, ugyanis a gyártók rájöttek arra, hogy árulhatják nyomtatóikat olcsóbban, ha a tintapatronokon utána többet fognak tudni nyerni a használókon.

Az utángyártott tintapatronok

Az utángyártott tintapatron nagyon hasonló a gyári kiadáshoz, azonban nem a nyomtató gyártója készíti, hanem egy független cég. Ez két dolgot jelent: először is azt, hogy nem kell megfelelnie a gyári minőség előírásoknak, másodszor pedig azt, hogy emiatt olcsóbban elő lehet állítani, lehet árusítani azokat.

Melyik a jobb választás?

Ha a pénz nem számít, csak a minőség, akkor a gyári tintapatronok jelentik a megoldást. Legtöbb embernek azonban a pénz is számít, nem csak a minőség, így egy utángyártott tintapatront fognak választani. A számtalan utángyártott patron közül saját tapasztalat vagy internetes keresések alapján lehet választani. Megfelelő utánajárással könnyen lehet olyan utángyártott tintapatront találni, amely ár/érték arányban jobb lesz, mint a gyári patronok.