Mitől lesz sikeres egy divat webáruház?

Mitől lesz sikeres egy divat webáruház?Egyre többen indítanak webshopot az internet és az online vásárlás népszerűségének kihasználására. Ma már gyakorlatilag bármit meg tudunk vásárolni az interneten keresztül. Az egyik legnagyobb népszerűségnek a divat webáruházak örvendnek. Azt fogjuk megnézni, milyen lehetőségei vannak a divat webshopoknak arra, hogy minél jobban a vásárlók kedvében tudjanak járni.

Mobilbarát webshop

Minden egyes webáruház számára elengedhetetlen, hogy az reszponzív, mobilbarát legyen, mivel nem szabad figyelmen kívül hagyni az okostelefonról vásárlókat, akik egyre többen vannak. Ha a kis kijelzőn keresztül a nem optimalizált honlapot kell böngészniük, nehéz dolguk lehet.

Visszatérő vásárlók jutalmazása

Sokkal olcsóbb egy korábbi vásárlót megtartani, mint újat szerezni. Ez azt jelenti, ha valaki már rátalált webáruházunkra, akkor törekedni kell arra, hogy később is vásároljon nálunk. Ennek elősegítésére rengeteg lehetőségünk van. Ezek többek között:

  • Email marketing kampányok (hírlevelek)
  • Akciók, kedvezmények visszatérő vásárlóknak
  • Ingyenes szállítás korábbi ügyfelek számára
  • Ajándékok korábbi vásárlók számára (pl. születésnapkor)

Kiváló ügyfélszolgálat

Ruhák esetén rengeteg kérdésre számíthatunk a webshop látogatóitól. Valószínűleg érdeklődni fognak a méretekről, anyagokról, a pontos színekről stb. Ezeket a kérdéseket minél gyorsabban és minél pontosabban kell megválaszolni. Itt jön képbe az ügyfélszolgálat, ami ezzel a problémával fog foglalkozni.

Minőségi képek, videók

A termékeket tekintve az egyik legfontosabb (az ár mellett természetesen), hogy mellékeljünk minőségi, minden részletre kiterjedő képeket, videókat róluk, mivel ezek alapján fogják eldönteni a látogatók, hogy megvásárolják-e őket.