A biciklizés egészségügyi hatásai

A biciklizés egészségügyi hatásaiKevés olyan tevékenység van, ami olyan sok pozitív hatással rendelkezik szervezetünk egészségére, mint a biciklizés. Szinte mindenki tudja élvezni is ezt a sportot, időtöltést, ugyanis számos különböző formában lehet biciklizni, ilyenek pl. az országúti kerékpár, a BMX cross, vagy akár a szobabiciklizés is.

Segít a fogyásban

A kerékpározás során kalóriákat égetünk el, ami jelentősen hozzá tud járulni a fogyáshoz. Ahhoz, hogy testsúlyt tudjunk leadni, több kalóriát kell elégetnünk egy nap, mint amennyit elfogyasztunk, ebben pedig a kerékpározás kiváló társunk lehet.

Segít az izmok építésében

A biciklizés nem csak a súlyfelesleg leadásában segít, hanem az izmok megerősítésében, az izmok építésében is. A biciklizéssel kapcsolatos izomépítés elsősorban a lábakra koncentrálódik, mivel ott fejtjük ki a legnagyobb hatást a sport során.

Egészséges tüdők

Különösen a szabadban történő kerékpározás az, amely jó hatással van a tüdők egészségére. A rendszeres mozgás már önmagában előnyös, de a friss levegő hatására a tüdők még egészségesebbek lesznek.

Könnyebb mozgás

A kerékpározás gyakori vetélytársa a futás, általában az emberek nagy része e két sport közül választ magának egyet. A futás is kiváló időtöltést, azonban van egy hátránya, hogy a saját súlyunkat kell „cipelni” futás alkalmával. Ez ugyan jobb eredményeket is jelenthet, viszont jelentősen megemeli a sérülésveszélyt.