Tanácsok gyereknevelés melletti munkavállaláshoz

Tanácsok gyereknevelés melletti munkavállaláshozA gyereknevelés önmagában is „teljes munkaidős” feladat tud lenni, azonban, főleg, amikor már egy kicsit nagyobb a gyermek, akkor vissza kell mellette menni dolgozni is. Ilyenkor nehéz lehet összeegyeztetni a gyereknevelést és a munkavégzést, ehhez fogunk tippeket, tanácsokat adni.

Az első dolog, hogy el kell tudni fogadni azt a helyzetet, hogy nem fogsz tudni annyi időt a gyerekedre fordítani, mint amennyit szeretnél. Ez különösen akkor fog jelentkezni, ha nem figyelsz arra, hogy a két feladatot minél jobban elkülönítsd egymástól. Munkaidőben a munkádra figyelj, otthon azonban tedd félre a munkahelyi teendőket, hogy a gyermekeddel töltött időben csak rá és a családodra tudj koncentrálni.

Szintén el kell fogadni azt is, hogy nem fogod tudni te megoldani gyermeked minden problémáját, hanem szükség lesz segítségre hozzá. Ezt a segítséget általában barátoktól, rokonoktól, ismerősöktől lehet kérni/várni. a minél többet szeretnél neki segíteni, akkor jó megoldás lehet akkor szabadnapot kivenni – ha munkahelyed engedi –, amikor gyermeked beteg, hogy otthon lehess vele te is.

A közösen eltöltött, tartalmas időre a legjobb lehetőséget a hétvégék nyújtják, mivel ilyenkor nem kell óvodába menni a gyerekeknek, és általában a szülők szabadnapjai is ekkorra esnek.

Az otthoni teendők elvégzésének megkönnyítésére a legjobb dolog, ha a szülők megosztják a feladatokat. Ha az anyukának kell minden feladatot megoldania, akkor nem lesz elég ideje mindenre.