A legjobb honlapok ismérvei

A legjobb honlapok ismérveiA honlapkészítésről sokan úgy gondolják, hogy mindenki el tud készíteni egy weboldalt, azonban gyakorlatban ez nem biztos, hogy ilyen egyszerű, tudhatjuk meg a https://www.netfort.hu honlapkészítő cégtől. Ennek megfelelően nem árt, ha megnézzük, hogy milyen szempontokat kell figyelembe venni, ha el akarjuk dönteni, hogy egy honlap minőségi weboldalnak számít-e.

Az első, amit észrevehetünk, amikor megérkezünk egy honlapra, a design. A jó honlapok a mai követelményeknek megfelelő stílusban készültek. Ha emlékszel, milyen weboldalak készültek 8-10 évvel ezelőtt, akkor tudod, hogy mi az, ami már nem divat. A jó honlap minőségi képekkel, letisztult designnal rendelkezik, és a színek, betűtípusok megválasztása is összehangolt.

Nem csak a kinézetre, hanem a működésre is oda kell figyelni. Gyorsan betöltődnek az oldala? Ha a linkekre kattintunk, jó helyre visznek? Visznek egyáltalán valahova? Ha ezekre a kérdésekre „nem” a válasz, nézhet ki akármilyen jól a weboldal, senki nem fogja használni, ahogy találkozott ezekkel a hibákkal.

Szintén figyelni kell a tartalomra, szövegekre, hogy tartalmazzanak minden információt, amire a látogatóknak szüksége lehet, mivel ezek nagy mértékben hozzájárulnak ahhoz, hogy a weboldal profitot termeljen tulajdonosának.

További teendő, amit nem biztos, hogy ránézésre látunk, azonban a háttérben nagyon fontos feladat, a keresőoptimalizálás, SEO. Ennek feladata, hogy a keresők a minél előrébb jelenítsék meg a honlapot, ha valaki hasonló témára, kifejezésekre keres. Enélkül nagyon nehéz látogatókat szerezni, vagy fizetett hirdetésekre van hozzá szükség.