Miért nyaralj Balatonmáriafürdőn?

Miért nyaralj Balatonmáriafürdőn?Hazánk legnépszerűbb nyaralóhelye a Balaton, köszönhetően számos előnyének. A balatoni nyaralások nagy része általában a Balaton déli partján történik, pl. az egyik legnépszerűbb nyaralóhely Balatonmáriafürdő.

A déli part előnye, hogy a pihenést, a kikapcsolódást, a napozást, fürdést lehet előnyben részesíteni itt. Amíg az északi part a borvidékek, a hegyek és a mélyebb víz partja, addig a déli parton a sekélyebb víz és az ennek köszönhetően kiépített számtalan strand jelentenek kikapcsolódási lehetőségeket.

Csak Balatonmáriafürdőn található 7 szabad strand, így nem nehéz elképzelni, hogy a déli part apartmanjai, pl. a balatonmáriafürdői szállások egész nyáron tömve vannak nyaralókkal. A szabad strandok előnyei, hogy általában játszóterekkel vannak felszerelve, valamint lehetőség van vízibicikli kölcsönzésére is, melyek tovább bővítik a tevékenységek lehetőségeit.

Természetesen nem csak napozni van lehetőség a déli parton sem, itt is található számos látnivaló, valamint a nagyobb városokat, mint pl. Keszthelyt is érdemes meglátogatni. A déli parton rendszeresek a rendezvények is a nyár folyamán, a kisebb, helyi rendezvényektől kezdve a Balaton Soundig mindenki megtalálhatja a számára legjobb kikapcsolódást.

Balatonmáriafürdőn a strandolás mellett lehetőség van még horgászni is, a kikötő mindkét mólója kedvelt horgászhely, köszönhetően a másfél-két méteres vízmélységnek és a lassan áramló víznek.