Hogyan tisztítsuk téli kesztyűnket?

A téli kesztyűk könnyen koszolódnak, valamint összeszedhetik a baktériumokat, vírusokat, amik ilyenkor gyakran előfordulnak. Ennek megfelelően biztosítani kell, hogy mindig megfelelően ki legyenek tisztítva. Cikkünkben arról lesz szó, hogyan kell tisztítani az egyes téli kesztyűket.

Hogyan tisztítsuk téli kesztyűnket?

Bőr és műbőr kesztyűk

Használjunk egy minimális olaj alapú szappant, mellyel letisztíthatjuk a kesztyű felületét (használjuk a habot, ha lehet, ne a vizet!). Ha megszárad, akkor mikroszálas ruhával töröljük át. A kesztyű belsejét denaturált etilalkohollal vagy hidrogén peroxiddal tudjuk finoman tisztítani, valamint használjunk sütőport, amely eltávolítja a kellemetlen szagokat.

Gyapjú kesztyűk

Meleg vízzel tisztíthatjuk, moshatjuk a gyapjú kesztyűket, egy kevés kézmosószerrel vegyítve. Áztassuk be néhány percig, majd engedjük le róluk a vizet, és nyomjuk ki a maradékot a kesztyűből. Ezután egy törölközőbe forgatva még jobban meg tudjuk szárítani a kesztyűt, majd terítsük ki egy vízszintes felületre száradni.

Pamut kesztyűk

Mosógépben, hideg vízben moshatók. Ha makacs foltokat tartalmaz, azt előre ki lehet tisztítani.

Síkesztyűk

A kesztyű külső részét denaturált etilalkohollal vagy hidrogén peroxiddal tudjuk finoman tisztítani. A kesztyű belsejéhez pedig használjunk sütőport, amely eltávolítja a kellemetlen szagokat.

Velúr kesztyűk

A velúr kesztyűket mindig úgy védjük, hogy használat előtt velúr védő spray-t használunk. Tisztításkor a száraz tisztítást alkalmazzuk, de olyan fajtát, amely nem teszi tönkre a velúrt.